Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης και Πρόληψης για Σεξουαλικά Μεταδιδόμενα Νοσήματα

 

Την Τρίτη 02/04/2024, από τις 11.30 μέχρι τις 14.30 στο πάρκινγκ του ΤΕΦΑΑ θα βρίσκεται σχετικό κλιμάκιο από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Θεσσαλίας σε συνεργασία με τον Περιφερειακό ΕΟΔΥ Βορείου Ελλάδος και στο πλαίσιο της «Εβδομάδας Ευαισθητοποίησης και Πρόληψης στην Περιφέρεια Θεσσαλίας», για θέματα πρόληψης και ευαισθητοποίησης για τον HIV/AIDS, τις ηπατίτιδες Β και C και τη σύφιλη. Η δράση απευθύνεται σε προσωπικό της ΣΕΦΑΑΔ και φοιτητές.

Σκοπός της δράσης είναι η επιστημονική πληροφόρηση και ευαισθητοποίηση σε θέματα πρόληψης και προαγωγής της σεξουαλικής υγείας, η έγκαιρη διάγνωση των HIV/AIDS, σύφιλης και ηπατιτίδων B και C, καθώς και η προώθηση της συστηματικής και ασφαλούς χρήσης προφυλακτικού. Επίσης θα πραγματοποιείται ενημέρωση και διασύνδεση για τη θεραπεία και παρακολούθηση, σε περίπτωση θετικών περιστατικών.

Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω δράσεις:

1) Δράση/Παρέμβαση με Κινητή Μονάδα του Ε.Ο.Δ.Υ., όπου θα πραγματοποιείται δωρεάν και ανώνυμος έλεγχος με τη μέθοδο της ταχείας δοκιμασίας (rapid test) για τον ιό HIV, για τις Ηπατίτιδες B και C και για τη Σύφιλη, σε όσους φοιτητές και πολίτες το επιθυμούν, με συμβουλευτική πριν και μετά την εξέταση (pre & post counselling).

2) Ενημέρωση του γενικού πληθυσμού (stand, street action) με διανομή ενημερωτικού υλικού του Ε.Ο.Δ.Υ. και προφυλακτικά στα ειδικά διαμορφωμένα stand στο κέντρο της εκάστοτε πόλης.

3) Ενημερωτική παρέμβαση του φοιτητικού πληθυσμού των Σχολών του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας, στην έδρα κάθε Περιφερειακής Ενότητας σε συνεργασία με το υγειονομικό προσωπικό της.

Η συμμετοχή σας στις ανωτέρω δράσεις είναι εθελοντική, αλλά σημαντική για την πρόληψη και προαγωγή της δημόσιας υγείας.


Εκτύπωση   Email

Πληροφορίες

Ωράριο Λειτουργίας

Η Γραμματεία Λειτουργεί

Δευτέρα - Παρασκευή

8πμ έως 3μμ

Ώρες εξυπηρέτησης κοινού (θυρίδα)

11πμ έως 1μμ

Επικοινωνία

Βιβλιοθήκη

24310-47051
libphys@uth.gr


Γραμματεία
Μεταπτυχιακών

24310-47019
msc@pe.uth.gr