Διαχείριση Περιστατικών Covid-19

ΕΠΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ (ΙΣΧΥΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ 11/01/2022 ΚΑΙ ΕΞΗΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ COVID-19 ΣΤΟ ΤΕΦΑΑ, ΠΘ

Α1. Άτομα με επιβεβαιωμένη λοίμωξη από Sars-Cov-2 – Απομόνωση:

Παραμονή σε απομόνωση μετά το θετικό τεστ επί πέντε (5) ημέρες τουλάχιστον και αποφυγή επαφής με άλλα άτομα.

Το μέλος της πανεπιστημιακής κοινότητας επανέρχεται στο Τμήμα την 6η ημέρα από το θετικό τεστ, μόνον εφόσον δεν έχει συμπτώματα (κυρίως πυρετό) και μετά τη διενέργεια αρνητικού self -test. Εάν ο πυρετός συνεχίζεται, παρατείνεται η απομόνωση εντός οικίας μέχρις πλήρους υποχώρησης του πυρετού Αν το self-test βγει θετικό την 6η μέρα, θα πρέπει να επαναλαμβάνεται καθημερινά έως αρνητικοποίησής του και στη συνέχεια το μέλος της πανεπιστημιακής κοινότητας να επανέλθει στα καθήκοντά του στο Τμήμα.

Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλής μάσκας για τουλάχιστον άλλες πέντε (5) ημέρες από την λήξη της απομόνωσης.

Α2. Άτομα που ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα – Καραντίνα:

Α2α. Για άτομα εμβολιασμένο και με ενισχυτική δόση ή άτομα εμβολιασμένα με 2 δόσεις τους τελευταίους 6 μήνες ή με μία δόση του εμβολίου J&J τους τελευταίους 2 μήνες:

Χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλής μάσκας για δέκα (10) ημέρες και διενέργεια εργαστηριακού ελέγχου (PCR ή Rapid Antigen Test) την 5 η ημέρα από την έκθεση.

Α2β. Για άτομα εμβολιασμένα με 2 δόσεις πάνω από 6 μήνες χωρίς ενισχυτική δόση ή με μία δόση του εμβολίου J&J πάνω από 2 μήνες χωρίς ενισχυτική δόση ή ανεμβολίαστους:

Παραμονή στο σπίτι για πέντε (5) ημέρες και αποφυγή επαφής με άλλα άτομα.

Την 5η ημέρα διενέργεια εργαστηριακού ελέγχου (PCR ή Rapid Antigen Test).

Μετά την 5η ημέρα, χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλής μάσκας για τουλάχιστον άλλες πέντε (5) ημέρες.

Σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων ή θετικού εργαστηριακού ελέγχου, τα άτομα της κατηγορίας A2 μεταπίπτουν στην κατηγορία A1 και εφαρμόζουν τις αντίστοιχες οδηγίες.

 Για όλα τα παραπάνω, αν είστε θετικό κρούσμα ή στενή επαφή, επικοινωνείτε με τον ΕΟΔΥ για οδηγίες καραντίνας, δηλώνετε το θετικό αποτέλεσμα στο edupass gov gr και ενημερώνετε ΑΜΕΣΑ (εντός 2 ωρών για την αποφυγή διασποράς) μέσω της Φόρμας “ΔΚ-COVID-19” την Υπεύθυνη Διαχείρισης Covid-19, κ. Νίκη Σύρου (nikisyrou@uth.gr) και την κ. Νάνσυ Χατζηπαντελή (athxatzipan@pe.uth.gr).

Συμπληρώστε και υποβάλλετε τη Φόρμα ΔΚ-COVID-19 ακολουθώντας τον σύνδεσμο:  ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΦΟΡΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΡΟΥΣΜΑΤΟΣ COVID-19

ή

Εναλλακτικά κατεβάστε σε μορφή word τη Φόρμα ΔΚ-COVID-19 από εδώ: ΦΟΡΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΡΟΥΣΜΑΤΟΣ COVID-19COVID-19 και στείλτε την συμπληρωμένη.

Στην περίπτωση που είστε φοιτητής/τρια σε καραντίνα:

  • Οφείλετε να ενημερώσετε ο/η ίδιος/α: 1) την Υπεύθυνη Διαχείρισης Covid-19 κα Νίκη Σύρου (nikisyrou@uth.gr) και την κα Νάνσυ Χατζηπαντελή (athxatzipan@pe.uth.gr ) επισυνάπτοντας την Φόρμα Διαχείρισης Κρούσματος Covid-19  και   2) όλους τους διδάσκοντες σας για τα μαθήματα που θα απουσιάσετε κατά την καραντίνα σας.
  • Για σίτισή σας, στο διάστημα της καραντίνας, μπορείτε να λαμβάνετε σε πακέτο το φαγητό σας από το φοιτητικό εστιατόριο μέσω κάποιου δικού σας ατόμου, που δεν είναι σε καραντίνα αναφέροντας τον ΑΕΜ σας. Εάν είστε δικαιούχος δωρεάν σίτισης, θα δώσετε στο δικό σας άτομο το αντίστοιχο αποδεικτικό για επίδειξη στο εστιατόριο. Το εστιατόριο ενημερώνεται με το ΑΕΜ για τη δική σας εξυπηρέτηση μόλις αποσταλεί η παρούσα φόρμα συμπληρωμένη.
  • Φοιτητές/τριες που επιστρέφουν μετά από νόσηση, για τη δικαιολόγηση απουσιών τους, υποχρεούνται να καταθέσουν βεβαίωση/πιστοποιητικό νόσησης στη Γραμματεία του Τμήματος και να έχουν ήδη ενημερώσει μέσω φόρμας την Υπεύθυνη Διαχείρισης Covid-19 (κα Νίκη Σύρου nikisyrou@uth.gr@uth.gr).

 

Πηγή: https://eody.gov.gr/odigies-apomonosis-karantinas-kroysmaton-covid-19-kai-epafon-toys/

Πληροφορίες

Ωράριο Λειτουργίας

Η Γραμματεία Λειτουργεί

Δευτέρα - Παρασκευή

8πμ έως 3μμ

Ώρες εξυπηρέτησης κοινού (θυρίδα)

11πμ έως 1μμ

Επικοινωνία

Γραμματεία Μεταπτυχιακών

Επικοινωνία

24310-47019

msc@pe.uth.gr