ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Ανακοίνωση για τους πρωτοετείς φοιτητές/τριες που εγγράφηκαν με άλλες κατηγορίες (Αθλητές, μετεγγραφές)

 

Καλούνται οι πρωτοετείς φοιτητές/τριες  του Τμήματος, που εγγράφηκαν με άλλες κατηγορίες (Αθλητές, μετεγγραφές) σε online ενημέρωση την Τετάρτη 20-01-2021 και ώρα 11:00 π.μ. κατά την διάρκεια της οποίας θα γίνει ενημέρωση  για την Χρήση Υπηρεσιών Πληροφορικής και εργαλεία για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση,  μέσω της πλατφόρμας Big Blue Button στον σύνδεσμο : http://thalis.pe.uth.gr

Οδηγίες για την σύνδεση στην πλατφόρμα :

  • Μετάβαση στον σύνδεσμο http://thalis.pe.uth.gr
  • Στο πεδίο με τον τίτλο "Enter your name" απλά πληκτρολογείτε το πλήρες ονοματεπώνυμό σας (με Ελληνικούς χαρακτήρες)
  • Στην συνέχεια πατάτε το πλήκτρο "Join"
  • Στο επόμενο παράθυρο θα δείτε μια ερώτηση "How would you like to join the audio". Εκεί επιλέγετε "Microphone".
  • Στην συνέχεια το σύστημα κάνει ενα αυτόματο test για το αν μπορεί να μεταδόσει ήχο. Θα πρέπει να ακούτε κάτι (πείτε κάτι δοκιμαστικά) απο τα ηχεία του υπολογιστή σας.
  • Εφόσον όλα πάνε καλά, το σύστημα αυτόματα θα σας συνδέσει στο δωμάτιο τηλεκπαίδευσης.
  • Για αποφυγή προβλημάτων ήχου συστήνεται να έχετε κάνει "mute" το μικρόφωνό σας και να το ανοίγετε μόνον αν θέλετε να πείτε κάτι. Επίσης συστήνεται να έχετε κλειστή την κάμερά σας. Για καλύτερη ποιότητα ήχου προτείνεται να χρησιμοποιήσετε ακουστικά κεφαλής με ενσωματωμένο μικρόφωνο.

**Η πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης Big Blue Button μπορεί να λειτουργήσει και σε mobile συσκευές (smartphones, tablets κλπ). Για καλύτερα αποτελέσματα όμως συστήνεται η χρήση προσωπικού υπολογιστή, σταθερού ή τύπου laptop.
Επίσης, συστήνεται η δοκιμή της πλατφόρμας πρίν την ενημέρωση, για την διασφάλιση της σωστής λειτουργίας στην συσκευή σας. Τέλος, προτείνεται η χρήση φυλλομετρητή Google, Chrome ή Microsoft Edge.

Απο τη Γραμματεία


Εκτύπωση   Email