Εκδήλωση στο ΤΕΦΑΑ ενημέρωσης φοιτητών και προσωπικού για τη σημασία της εθελοντικής δωρεάς μυελού των οστών

Την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020, στις 12.00μμ, στο αμφιθέατρο του Τμήματος θα φιλοξενηθεί εκδήλωση για την ενημέρωση φοιτητών και προσωπικού για τη σημασία της εθελοντικής δωρεάς μυελού των οστών με τίτλο:

«ΗΡΩΕΣ: ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ».

Η 15η Φεβρουαρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου για την ενημέρωση της διεθνούς κοινής γνώμης σχετικά με τις παιδικές νεοπλασίες (καρκίνο).

Κάθε χρόνο, περίπου 250.000 παιδιά σε όλο τον κόσμο νοσούν από καρκίνο, από τα οποία μόνο ποσοστό 20% έχει δυνατότητα πρόσβασης σε σωστή ιατρική φροντίδα. Το 80% από αυτά προέρχεται από χώρες μέσου και χαμηλού εισοδήματος. Πάνω από 150.000 θάνατοι κάθε χρόνο θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί, εάν υπήρχε δυνατότητα έγκαιρης διάγνωσης και εξειδικευμένης θεραπείας σε όλα τα παιδιά.

Στη χώρα μας, περίπου 300 παιδιά προσβάλλονται ετησίως από καρκίνο, κυρίως από λευχαιμία. Η εμφάνιση καρκίνου στα παιδιά αποτελεί τη δεύτερη συχνότερη αιτία θανάτου μετά από τα ατυχήματα. Ταυτόχρονα όμως, οκτώ στα δέκα παιδιά που εμφανίζουν σήμερα λευχαιμία θεραπεύονται και αυτό είναι το μήνυμα που θα πρέπει να συγκρατήσουμε όλοι μας.

Ο εθελοντής δότης μυελού των οστών, με μια πολύ απλή διαδικασία, χαρίζει Ζωή σε συνανθρώπους του που πάσχουν από καρκίνο του αίματος (συνήθως λευχαιμία ή λεμφώματα) ή άλλα αιματολογικά νοσήματα.

Είναι σημαντικό να επισημάνουμε ότι η ένταξη στη δεξαμενή Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών δεν σημαίνει και δωρεά μοσχεύματος.

Η εκδήλωση οργανώνεται σε συνεργασία με τη Μονάδα Πρόληψης Μεσογειακής Αναιμίας Τρικάλων και το Δήμο Τρικκαίων. Την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου, στις 12μμ, θα είμαστε όλοι εκεί.


Εκτύπωση   Email

Πληροφορίες

Ωράριο Λειτουργίας

Η Γραμματεία Λειτουργεί

Δευτέρα - Παρασκευή

8πμ έως 3μμ

Ώρες εξυπηρέτησης κοινού (θυρίδα)

11πμ έως 1μμ

Επικοινωνία

Βιβλιοθήκη

24310-47051
libphys@uth.gr


Γραμματεία
Μεταπτυχιακών

24310-47019
msc@pe.uth.gr