6 Καθηγητές του ΤΕΦΑΑ Τρικάλων στο ανώτερο 2% του κόσμου

Στο ενεργητικό του ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας προστέθηκε μία ακόμα επιτυχία, που δείχνει την έντονη δυναμική του Τμήματος στον τομέα της έρευνας και της απήχησης που αυτή έχει διεθνώς. Σύμφωνα με έγκυρη μελέτη που πρόσφατα δημοσιεύθηκε από τον διεθνούς φήμης Καθηγητή του Stanford University, κ.Ιωαννίδη, πέντε εν ενεργεία Καθηγητές του Τμήματός μας και ένας ομότιμος Καθηγητής συγκαταλέγονται στο 2% των κορυφαίων ερευνητών-επιστημόνων παγκοσμίως.

Πρόκειται για τον Καθηγητή Αθανάσιο Τζιαμούρτα, τον Καθηγητή κ. Αθανάσιο Παπαϊωάννου, την Καθηγήτρια κα Μαρίνα Παπαστεργίου, τον Καθηγητή Ιωάννη Φατούρο, τον Αν. Καθηγητή Ανδρέα Φλουρή, και τον Ομότιμο Καθηγητή κ. Ιωάννη Κουτεντάκη, το επιστημονικό έργο των οποίων κρίθηκε ότι συμβάλει σημαντικά στην πρόοδο της επιστήμης παγκοσμίως (πλήρη δεδομένα εδώ: https://elsevier.digitalcommonsdata.com/datasets/btchxktzyw/6). Στην ίδια λίστα βρίσκονται 37 συνολικά Καθηγητές από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Να σημειωθεί ότι στην περσινή έκδοση της μελέτης που ο κ. Ιωαννίδης εκπονεί συστηματικά κάθε χρόνο, το Τμήμα υπήρχαν 4 Καθηγητές του Τμήματος στην ίδια λίστα. Η εκπροσώπηση του ΤΕΦΑΑ με 6 μέλη στην παγκόσμια κορυφή των ερευνητών-επιστημόνων είναι η πολυπληθέστερη τόσο μεταξύ όλων των Τμημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, όσο και μεταξύ των υπολοίπων ΤΕΦΑΑ της χώρας.

Θερμά συγχαρητήρια στους συναδέλφους που με τη δουλειά τους αναδεικνύουν το Τμήμα μας, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και τη χώρα μας.

Νικόλαος Διγγελίδης
Καθηγητής & Πρόεδρος ΤΕΦΑΑ, ΠΘ


Εκτύπωση   Email

Πληροφορίες

Ωράριο Λειτουργίας

Η Γραμματεία Λειτουργεί

Δευτέρα - Παρασκευή

8πμ έως 3μμ

Ώρες εξυπηρέτησης κοινού (θυρίδα)

11πμ έως 1μμ

Επικοινωνία

Βιβλιοθήκη

24310-47051
libphys@uth.gr


Γραμματεία
Μεταπτυχιακών

24310-47019
msc@pe.uth.gr