Μήνυμα Προέδρου για την έναρξη της ακαδημαϊκής χρονιάς 2021-22

Αγαπητές φίλες και φίλοι, αγαπητοί φοιτητές και φοιτήτριες

Στο προηγούμενο διάστημα, τόσο εσείς οι φοιτητές και φοιτήτριες όσο και οι διδάσκοντες του Τμήματος καταβάλλαμε σημαντική προσπάθεια να ανταποκριθούμε σε συνθήκες πρωτόγνωρες για την εκπαιδευτική λειτουργία του Πανεπιστημίου. Αντιμετωπίσαμε μια σειρά από προκλήσεις ΜΑΖΙ και, μολονότι δεν μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι, ανταποκριθήκαμε όλοι με θέρμη γι’ αυτό που αγαπάμε.

Κατά το χειμερινό εξάμηνο που ξεκινά 1 Οκτωβρίου (εκτός απροόπτου), η διδασκαλία θα υλοποιηθεί δια ζώσης. Το Υπουργείο Υγείας έχει ήδη ανακοινώσει τα μέτρα που θα ισχύσουν από τις 13.9 μέχρι το Μάρτιο του 2022 (http://www.pe.uth.gr/index.php/grammateia/metra-prostasias-tis-dimosias-ygeias-ypourgeio-ygeias) και μέσα σε αυτά προβλέπεται η πρόσβαση σε αθλητικούς χώρους (ανοιχτούς και κλειστούς) μόνο για εμβολιασμένους και νοσήσαντες από Covid-19. Αναμένονται οι σχετικές κοινές υπουργικές αποφάσεις που θα εξειδικεύσουν όσα ανακοινώθηκαν, ενώ στο Τμήμα ήδη γίνονται τα απαραίτητα βήματα προετοιμασίας για μια ασφαλή επάνοδο στη δια ζώσης λειτουργία.

Η συμμετοχή με φυσική παρουσία, κάτω από συνθήκες πανδημίας που ακόμη δεν έχει κοπάσει, συνεπάγεται καλύτερη προετοιμασία όλων μας. Μέρος της προετοιμασίας μας, όπως έχουν τα πράγματα, είναι και ο εμβολιασμός – η μόνη ασφαλής και αξιόπιστη λύση αντιμετώπισης της πανδημίας μέχρι στιγμής. Ας φροντίσουμε να ενημερωνόμαστε από έγκυρες πηγές (π.χ. https://eody.gov.gr/neos-koronaios-covid-19/), και να συμβουλευόμαστε, αν κρίνουμε απαραίτητο, τον οικογενειακό γιατρό μας.

Καλωσορίζουμε τους φοιτητές/τριές μας σε αυτή την επανεκκίνηση της εκπαίδευσης, συστήνουμε σε όλες και όλους να δουν τα πλεονεκτήματα για τη δημόσια υγεία που έχει ένα ασφαλές εμβόλιο και, εκ μέρους της διοίκησης του Τμήματος, αλλά και του προσωπικού ευχόμαστε να έχουμε μια Καλή Ακαδημαϊκή Χρονιά.

Με εκτίμηση

Διγγελίδης Νικόλαος
Καθηγητής
Πρόεδρος Τμήματος